среда, 11 января 2017 г.

Вісті із шкіл району

Костянтинівський ліцей "Ерудит"
Виховуємо патріотів – говоримо про рідне село 
Терпіннівський колегіум "Джерело"
У Терпіннівському колегіумі «Джерело» стало доброю традицією запрошувати гостей на літературно-музичні вечори. Пропонуємо переглянути фото звіти про події:
Костянтинівське НВО №1 "Таврія"
             15 лютого 2018 в гімназії було проведено літературно-музичну композицію "Усе починається з любові", яку підготували  вчителя зарубіжної літератури Шабанова Т.С. та Колосовська В.О. у співпраці  з бібліотекарем гімназії Касьяненко О.А.. Під час свята учні 10-х класів декламували вірші про кохання. А окрасою заходу стали пісні у виконанні вчителя-пенсіонера музичного мистецтва гімназії Касьяненка А.С. та вчителя музики Сидоренко О.А..

Полянівська ЗШ І-ІІІ ступенів
         7 февраля в актовом зале Поляновской средней школы прошел Бал Литературных Героев.В этом  мероприятии приняли участие ученики 3-11 классов.
Настоящим украшением бала стал вальс, который исполнили старшеклассники.
Атмосферу бального зала помогли создать учитель русского языка и литературы Филипцова З.З.,лаборант НКК. Сидорова Т.Г.
Ссылки на видео
Ссылка на фото


Костянтинівська СРШ І-ІІІ ступенів "ПРОМЕТЕЙ"з пвп
В рамках тижня російської мови, зарубіжної літератури та мистецтва відбулося засідання літературнгої вітальні "Душа уставшая моя...", присвяченої життєвому та творчому шляху М.Ю.Лєрмонтова  Матеріали заходу

Семенівська ЗШ І-ІІІ ступенів
 У Семенівській школі пройшов тиждень  зарубіжної літератури, який супроводжувався безліччю конкурсів. Завершився виховним заходом "Театральні етюди Тома Сойєра" (вчитель Чуса О.В.)



Новопилипівська ЗШ І-ІІІ ступенів
Нагородження учасників конкурсу «Sunflower»
Напередодні святкування 8 Березня в Новопилипівській ЗШ І-ІІІ ст. було проведено урочисте нагородження учасників конкурсу з зарубіжної літератури «Sunflower». Учні школи приймають участь в цьому конкурсі з моменту його появи. Варто зазначити, що кількість учасників в цьому навчальному році, у порівнянні з минулим, зросла, а це свідчить про те, що конкурс набирає популярності. Цього року результативність участі в конкурсі також покращилася: 3 учнів отримали дипломи переможців І – ІІІ ступенів на регіональному рівні.
На жаль, не всі учасники змогли отримати свої призи у зв’язку з відсутністю за станом здоров’я. Та нагороди неодмінно знайдуть своїх переможців!

Вітаємо учасників конкурсу та зичимо подальших успіхів у навчанні!




02.лютого, в рамках тижня російської мови та зарубіжної літератури, який щорічно проводиться в Новопилипівській ЗШ І-ІІІ ст., був проведений відкритий урок за повістю О.Гріна «Пурпурові вітрила» з теми «Ассоль і Грей. Символіка образу пурпурових вітрил».  Під час уроку учні спробували порівняти головних героїв повісті, проаналізувати чинники, які сприяли формуванню їхніх характерів, внутрішнього світу, ставленню до оточуючих. Кожен з присутніх мав можливість висловити свої думки стосовно головних персонажів та їхніх вчинків, прийняти участь в дискусії про роль мрії в житті героїв твору та житті пересічних громадян. Під час уроку учні ознайомилися з поняттям «символ» та спробували визначити, яке ж саме символічне значення має корабель з пурпуровими вітрилами для Ассоль та Грея. Також учні дізналися про додаткові факти з біографії автора повісті, порівняли його долю та характер з долями та характерами своїх персонажів та спробували визначити секрет популярності твору «Пурпурові вітрила». 

Колектив учнів та вчителів Новопилипівської ЗШ І-ІІІ ступенів вітає учня 9 класу, Бєлозьорцева Руслана, із зайнятим ІІІ місцем в обласному конкурсі творів-есе «Європа починається з тебе». Це перша маленька перемога хлопця у конкурсі творів. Щиро бажаємо йому подальших звершень та нових досягнень!


Костянтинівська СРШ І-ІІІ ст."ПРОМЕТЕЙ" з пвп
Тиждень російської мови, зарубіжної літератури,
художньої культури та мистецтва
  
 Традиційний тиждень російської мови, зарубіжної літератури, художньої культури та мистецтва пройшов у школі з 24 по 30 листопада. Розпочався він семінаром-практикумом для вчителів району. Загальна тема семінару була «Організація роботи з реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в межах Костянтинівського ТОО». Ще в холі учасників семінару зустрічала виставка «Костянтинівська СРШ І-ІІІ ступенів «ПРОМЕТЕЙ» з пвп – територія інтеркультурна». Всі класи з 1 по 11 підготували плакати з зображенням чоловіків та жінок у національному вбранні, де були представлені всі національності, які представлені в нашій школі. У 6-А класі вчителем Акопджанян Н.О. був проведений відкритий урок з теми «Чарльз Діккенс. «Різдвяна пісня в прозі. Гуманістичний зміст твору». До учнів завітав сам Діккенс і приніс у подарунок свою повість з привидами. На уроці був присутній дух Різдва. Звучали як українські колядки, так і англійські різдвяні пісні. Діти познайомились з новим терміном «Гуманність». Нікого не залишили байдужими біографія письменника та його повість. А 7-Б клас разом із вчителем Кірєй Г.В. намагалися вирішити питання: «Чи є місце на війні для жінок?» на уроці додаткового читання за повістю Б.Васильєва «А зори здесь тихие…» Емоції переповнювали і учнів, і присутніх, коли діти інсценували уривок твору, переглядали уривок фільму, а головне – висловлювали свої думки про те, що людство повинно припинити всі війни, а основна задача жінки – продовжувати рід, виховувати дітей, будувати майбутнє… Біля виставки робіт «Україна моя вишивана»,яку організувала вчитель художньої культури Тутік Т.М., де були представлені роботи місцевої майстрині Козлової В.І. та учнів школи, не можна було пройти з бадужістю. Ікони, рушники, серветки, скатертини радували око оригінальністю, грою кольорів. Учениця 9-А класу Ландарь Єлизавета разом із своїм керівником Тутік Т.М. прийняли участь у очному турі обласного конкурсу «Патріотизм у долі Запоріжжя». «Все починається з кохання…» Саме таку назву мав захід, проведений вчителем Акопджанян Н. О. із учнями 10 та 11 класів. В актовій залі все було просякнуте любов’ю . Присутні були ознайомлені з творчістю поетів та письменників, які писали про прекрасне почуття. Звучали вірші Єсеніна, Ахматової, Сосюри, Ліни Костенко, Цвєтаєвої та інших світових класиків. Тут панувала атмосфера кохання та вірності у стосунках. Група вчителів та учнів відвідала мюзикл «Бременські музиканти» у постановці народного колективу театру пісні «Шоколад». А 10 клас на уроці російської мови (вчитель Кірєй Г.В.) роздумували над повістю М.О.Булгакова «Морфій» . Питання про шкідливість наркотиків, про вибір життєвого шляху, який завжди стоїть перед людиною, жваво обговорювалися учнями. Завершився Тиждень проведенням І Міжнародної гри із зарубіжної літератури «Sunflower». 24 учасники із 5-8 класів вирішили спробувати свої сили у цьому змаганні. 

                                                                                               Урок у 7-Б класі. 
                                                                                 Вчитель Кірєй Г.В







"Все починається з кохання".
Вчитель Акопджанян Н.О.





"Україна моя вишивана".
Вчитель Тутік Т.М.

1 комментарий:

  1. Дякую вам за те, що будні не є рутиною і буденністю, а кожен новий день ви наповнюєте яскравістю, оригінальністю, новими знаннями.

    ОтветитьУдалить